torsdag 5 februari 2015

labbrapport: Ägget i e-kolven:


Hypotes: Jag tror att ägget kommer att att sugas in utav E-kolven och ägget kommer att ramla i E-kolven 

Syfte: lära oss om volym vid olika temperatur. Ta reda på vad som kommer att hända med ägget och varför det hände.


Utförande: vi fick en kokad ägg och så skulle vi skala den. Efter det så skulle vi ta en e -kolv och hälla i 200ml varmvatten och så la vi ägget över e-kolven och så skulle vi vänta och se vad som skulle hända.




























Material och Kemikalier: ägg, varmvatten e-kolv

Resultat: ägget drogs ner i e-kolven och hamnade på botten

Slutsats: Det som drog ner ägget var ångan. Eftersom det var varm vatten så ville ångan komma uppåt och när man la över ägget så ville ångan pressa sig igenom ägget och ut, och med hjälp av tyngdkraft föll ägget ner.

Felkällor: Vi hade inga felkällor, och det var inte så krångligt. Det var rätt enkelt och det gick fort.

labbkompisar: Amal och Ida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar